aA
Kauno policija kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais ir jaunaisiais šauliais ketvirtadienį rengia prevencijos akciją "Nebūkime abejingi prekybai žmonėmis". Kiekvienas jaunasis policijos rėmėjas ir šaulys iš pareigūnų gaus po 10 informacinių lipdukų, kurie bus klijuojami ant miesto taksofonų, pranešė Kauno vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).
tave parduos kaip lėlę, prekyba moterimis
Lipdukuose skelbiama dingusių žmonių šeimų paramos centro nemokamos telefoninės pagalbos linijos bei Kauno policijos pasitikėjimo telefono numeris, kad žmonės žinotų, kur kreiptis, jei kilo įtarimas, kad jų artimieji yra išvežti į užsienį.

Kaune yra 26 jaunieji policijos rėmėjai, kurių amžius nuo 14 iki 18 metų. Tikimasi, kad akcijoje kartu su šauliais dalyvaus daugiau kaip 30 jaunuolių.

Kauno VPK duomenimis, nuo 1999 m. mieste iškeltos 4 baudžiamosios bylos dėl prekybos žmonėmis.

Pareigūnų teigimu, Kaune šiuo metu ieškomos 3 dingusios be žinios merginos. Policijos duomenimis, į prekeivių moterimis pinkles Lietuvoje patenka vis daugiau jaunų ir patiklių merginų, kurios nė neįtaria, kad į užsienį vežamos dirbti prostitutėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.