aA
Kauno arkivyskupijos hierarchai paragino visus arkivyskupijos dvasininkus pamaldų metu aiškinti tikintiesiems narystės Europos Sąjungoje (ES) naudą bei raginti balsuoti gegužės mėnesį vyksiančiame referendume.
Europos Sąjunga ir Bažnyčia - karikatūra
Europos Sąjunga ir Bažnyčia - karikatūra
© DELFI
Tai trečiadienį spaudos konferencijoje teigė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Pasak jo, kitą savaitę arkivyskupijos kunigai bus sukviesti į kuriją, kur jiems apie ES reikšmę šalies raidai pasakos valdžios pareigūnai, dalyvavę derybose dėl Lietuvos narystės šioje sąjungoje.

"Juk neužtenka, kad klebonai iš sakyklos vien tik perskaitytų bažnyčios poziciją - dvasininkai ir patys turi suprasti apie narystės naudą", - aiškino S.Tamkevičius.

"Ragindami referendume pasakyti "taip", kviečiame galvoti ne tik apie tai, ką iš narystės gausime mes, bet ir ką galėsime duoti ES, taip pat žmonės turėtų mąstyti ne vien apie save, bet ir apie savo vaikų bei anūkų ateitį", - kalbėjo hierarchas.

Praėjusią savaitę Lietuvos vyskupai kreikėsi į visus tikinčiuosius, ragindami referendume balsuoti už Lietuvos narystę ES.

Referendumas dėl Lietuvos narystės ES vyks gegužės 10-11 dienomis. Apklausų duomenimis, įstojimą į ES remia du trečdaliai Lietuvos gyventojų.

Lietuvoje nėra valstybinės religijos, tačiau, remiantis visuotinio surašymo duomenimis, 80 proc. gyventojų save laiko katalikais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.