aA
Klausimas

Sergu cukriniu diabetu aštuonis metus. Pradėjau gerti kontraceptines priemones "Logest". Tačiau jau keturias savaites iš eilės sergu mėnesinėmis, išskyrus vieną dieną po to, kai pabaigiau gerti tablets. Nors gydytoja sakė, kad reikia palaukti, turi viskas susitvarkyti, bet aš jau nesuprantu, kada mėnesinės pasibaigė, kada jos vėl prasidėjo, kadangi tepimas kartais panašėja į kraujavimą ir atvirkščiai. Ir kitas klausimas būtų, ar galima išgėrus 21 tabletę, esant septynių dienų pertraukai mylėtis, t.y ar šiaip septynių dienų laikotarpiu esu apsaugota nuo nėštumo? Kitas klausimas būtų: kiek tęsiasi apsauga išgėrus tabletę?

Atsakymas

LOGEST sudėtyje yra maža estrogeno dozė (tik 0,020mg), todėl kai kurioms moterims toks tepimas būdingas. Organizmas prisitaikys prie naujo hormonų balanso per maždaug tris keturis mėnesius. Šiuo laikotarpiu galimas nereguliarus patepliojimas ar kraujavimas, ir tai neturi nieko bendra su kontraceptiniu patikimumu. Būtina reguliariai gerti tabletes.

Išgerta Logest tabletė patikimai saugo nuo pastojimo daugiausia 36 valandas. Tai reiškia, kasdien tuo pačiu laiku turite išgerti tabletę, o pavėluoti galima ne daugiau kaip 12 valandų, t.y. vakare 9 val. pamiršus tabletę, ją dar galite išgerti ryte 8 val. ir kontraceptinis patikimumas išlieka. Pertraukos metu Logest garantuoja pilną kontraceptinį poveikį, t.y. net negerdama tablečių esate apsaugota nuo pastojimo ir jokių papildomų priemonių naudoti nereikia.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.