aA
Panaudodama nedidelį prieštankinį pabūklą keturių ar penkių asmenų gauja trečiadienį prieš aušrą įsibrovė į rytus nuo Prancūzijos sostinės esančio Freno miesto kalėjimą ir išvadavo vieną kalinių, pranešė vietos pareigūnai.
Komandosų operaciją primenančio užpuolimo metu gauja padegė prie kalėjimo kelis automobilius, kad atitrauktų sargybinių dėmesį, tada iš kulkosvaidžių apšaudė sargybos bokštelius, o po to įsibrovė į vidų ir dinamitu išsprogdindami visas uždarytas duris prasiskynė kelią iki atliekančio bausmę už organizuotą nusikalstamumą Antonio Ferraros (Antonijo Feraros) kameros.

"Komandosus primenanti gauja įsibrovė į kalėjimo griežto režimo skyrių ir perdavė Antonio Ferrarai sprogmenis, kuriais jis išsprogdino savo kameros lango grotas", - pranešė kalėjimo darbuotojų profsąjungos atstovas.

Po žaibiškos operacijos, kuri truko vos 10 minučių, visa gauja išvažiavo automobiliu. Nė vienas žmogus užpuolimo metu nebuvo sužeistas.

Televizija parodė kalėjimo duryse išmuštą skylę ir sudegusius automobilius, stovinčius gretimose gatvėse.

Išlaisvintas A.Ferrara yra laikomas ypatingai pavojingu recidyvistu. Laisvės atėmimu jis buvo nuteistas už žmogžudystę, ginkluotą apiplėšimą ir pabėgimą iš kalėjimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.