aA
Vyriausybė patvirtino prioritetinius strateginius tikslus, sudarant Lietuvos Respublikos 2004–2006 metų valstybės biudžetą ir rengiant atitinkamas programas, teigiama pranešime spaudai.
Pinigai
2001 metų liepos 31 d. nutarimu buvo patvirtinti Vyriausybės strateginiai tikslai (prioritetai) sudarant Lietuvos Respublikos 2002–2004 metų valstybės biudžetą.

Atsižvelgdama į tai, kad Lietuva jau pakviesta prisijungti prie Europos Sąjungos ir NATO, bei siekdama, kad tikslai (prioritetai) geriau atspindėtų esamo laikotarpio reikalavimus, Vyriausybė patikslino atitinkamus su integracija susijusius prioritetinius tikslus.

Pagrindiniai valstybės strateginiai tikslai - stiprinti Lietuvos ir Europos Sąjungos ekonominės politikos koordinavimą, plėtoti krašto apsaugą, kaip NATO kolektyvinės saugumo ir gynybos sistemos dalį, užtikrinti tolesnį verslo plėtros sąlygų gerinimą, konkurencingo žemės ūkio plėtrą, mažinti nedarbą ir skurdą, užtikrinti švietimo, mokslo ir nacionalinės kultūros bei sveikatinimo plėtrą, plėtoti informacinę visuomenę, užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką.

Paskirtos institucijos, kurios bus atsakingos už išvardytų prioritetinių strateginių tikslų įgyvendinimo koordinavimą - informuos Vyriausybę apie problemas, susijusias su šių tikslų įgyvendinimu, teiks pasiūlymus, kaip jų sparčiau siekti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.