aA
Kaune policijos pareigūnai aptiko 35 tonas kontrabandinio spirito. Spiritą iš vilkiko į automobilius krovę kontrabandininkai nuo teisėsaugininkų paspruko.
Vilkikas
Vilkikas
© "Lietuvos žinios"
Kaip pranešė Kauno vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), remdamiesi operatyviniais duomenimis, sekmadienio vakarą pareigūnai nuvyko į Ežero gatvę, buvusios "Skaldos" gamyklos teritoriją, kur ir buvo perkraunamos talpos su spiritu.

Į statines ir bakelius išpilstytas spiritas vilkiku "MAN" buvo atgabentas iš Baltarusijos ir iškraunamas į du mikroautobusus "Mercedes-Benz" bei kitą sunkvežimį "MAN".

Išvydę pareigūnus, kontrabandininkai paliko mašinas su nelegaliu kroviniu ir pabėgo.

Iš vilkike paliktų dokumentų paaiškėjo, kad spiritą į Kauną atvežė 27-erių metų Baltarusijos pilietis Andrejus Rusakevičius.

Nustatyta, kad vilkikas Lietuvos ir Baltarusijos sieną kirto šeštadienį. Spiritą ketinta perkrauti į mašinas su lietuviškais numeriais. Jų savininkai nustatinėjami.

Įvykį tiria Kauno VPK.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.