aA
Ispanijos ministras pirmininkas Jose Maria Aznaras (Chosė Marija Asnaras) pareiškė, kad remia George'ą W.Bushą (Džordžą V.Bušą) ir jo politiką dėl Irako, nors JAV prezidentas ir nėra labai populiarus tarp europiečių.
George W.Bush
George W.Bush
"Europa turi tam tikrą intelektualinio pranašumo kompleksą. Amerikos prezidentus europiečiai ir šiaip jau nelabai vertina, o jeigu jis dar ir respublikonas, jį gerbia dar mažiau", - sakė J.M.Aznaras savaitraščiui "Newsweek", kurio numeris pasirodė sekmadienį.

Be to, mano J.M.Aznaras, viską dar labiau komplikuoja tai, kad G.W.Bushas - respublikonas iš Teksaso: valstijos kuri Europos gyventojams asocijuojasi tik su kaubojais.

Ispanijos premjeras pažymėjo, kad jis remia G.W.Busho politiką nuginkluoti Iraką jėga todėl, kad Irako prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) grasina tokioms šalims kaip Ispanija.

J.M.Aznaras pripažino, kad tvirtas Vašingtono rėmimas, yra politiškai rizikingas, nes ispanai aktyviai protestuoja prieš karą su Iraku, tačiau sakė, kad jis nenorėtų, kad Ispanija šiuo metu liktų "istorijos nuošalyje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.