aA
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) ketina įsigyti specialaus dizaino "Jaguar" markės automobilį, kuris jį apsaugotų net ir nuo nuodingų dujų atakos, sekmadienį rašo vienas Londono laikraščių.
T.Blair
T.Blair
© EPA-ELTA
200 tūkst. svarų sterlingų (per 1 mln. litų) kainuojančiame šarvuotame automobilyje bus įmontuota suslėgto oro sistema, kuri panašaus išpuolio atveju automobilio keleiviams leis normaliai kvėpuoti, teigia "The Sunday Times".

Laikraštis priduria, kad iš vienos Vidurio Anglijos automobilių bendrovės vyriausybė užsakė tris tokias transporto priemones. Prie kiekvieno "Jaguar" ratų pritvirtinti specialūs prietaisai, kurie automobiliui leidžia greitai važiuoti net ir su peršautomis padangomis.

Didžioji Britanija, kare su Iraku pasiryžusi bet kada paremti Jungtines Valstijas, saugumą sustiprino pastarosiomis savaitėmis, kai Londono Hitrau oro uoste buvo kilęs rimtas teroro išpuolių pavojus.

Baiminantis, kad teroristai, pasinaudodami šį mėnesį prasidedančiomis religinėmis musulmonų šventėmis, gali ryžtis išpuoliams, oro uostą kelioms dienoms buvo apsupusios karinės pajėgos ir policininkai.

Kaip rašo "The Sunday Times", pastarosiomis savaitėmis T.Blairo ir jo šeimos apsaugai skirtų sargybinių padaugėjo trigubai, o po oficialia premjero rezidencija Londone esančios bunkerio tipo gyvenamosios patalpos buvo dar sykį rekonstruotos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.