aA
Žaidėjai, mėgstantis plūsti priešininkus, kai tuo pačiu metu juos žudo kompiuteriniame žaidime, nuo šiol savo arsenale turės dar vieną ginklą.
“CenterSpan Communications” bendrovė pristatė “Socket” pagalbinę programą, kuri derina tiesioginių žinučių persiuntimo galimybę su bendru bylų naudojimu (panašiai kaip “Napster”).

Programa “Socket 1.0”, kurią galima atsisiųsti nemokamai, leidžia keliems žmonėms tiesiogiai bendrauti teksto ar garso pagalba bei naudoti kitas programas, tokias kaip “Netmeeting” ar “Baldur’s Gate”, sujungdama šią grupelę bendram žaidimui ar darbui.

“Socket” sukurta taip, kad ją galima naudoti daugeliui tikslų, pavyzdžiui, elektroninių nuotraukų mainams internete.

Žaidimai yra populiariausia bendradarbiavimo forma internete, bet žaidžiant vienas prieš vieną dažnai iškyla įvairių problemų. Dauguma žaidimų tiesiog neturi paprasčiausių galimybių žaisti internete keliese.

“CenterSpan” gaus pajamas už vartotojų lankymąsi žaidimų svetainėse. Jei žaidėjų grupelė nori žaisti kokį nors žaidimą, bet vienas žaidėjų jo neturi, “Socket” pasiūlys jam apsilankyti komercinėje svetainėje ir gaus tam tikrą dalį pirkinio sumos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.