aA
Trečiadienį į Vilnių su vienos dienos vizitu atvyks Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrioderis).
Tai bus pirmasis Vokietijos kanclerio vizitas Lietuvoje dvišalių santykių istorijoje.

G. Schroederis Vilniuje viešės apie septynias valandas. Jis susitiks su prezidentu Valdu Adamkumi, Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu, premjeru Andriumi Kubiliumi, verslo atstovais, apžiūrės sostinės senamiestį.

Vokietijos ambasados pranešime spaudai sakoma, kad kanclerio vizitas į Lietuvą "pabrėžia glaudžius abipusio pasitikėjimo santykius, egzistuojančius tarp Vokietijos ir Lietuvos".

Ambasada primena, kad 1991 metų rugsėjį Vokietija buvo viena pirmųjų valstybių, pripažinusių Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą.

Užsienio reikalų viceministras Vygaudas Ušackas G. Schroederio vizitą pavadino istoriniu, kuris, jo nuomone, parodo didėjantį Vokietijos dėmesį Baltijos regionui.

"Lietuva sveikina augantį susidomėjimą ir pareiškia esanti suinteresuota plėtoti ekonominius ryšius ir pritraukti Vokietijos investicijas", BNS sakė V. Ušackas.

Jis pažymėjo itin svarbų Vokietijos vaidmenį sėkmingai plečiant Europos Sąjungą.

"Taip pat be jos pritarimo sunku įsivaizduoti būsimą Lietuvos narystę NATO bei pačią Aljanso plėtrą", sakė UR eviceministras.

Jo teigimu, kanclerio vizitas svarbus, siekiant supažinti su Lietuvos pasiekimais ekonomikos, politikos ir saugumo srityse.

Pirmą kartą G. Schroederio vizitas į Baltijos šalis buvo numatytas praėjusių metų lapkričio viduryje, tačiau jis buvo atidėtas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.