aA
Iki birželio 5 dienos Berlyne vyks 1-asis tarptautinis prostitučių festivalis, kurio tikslas - aptarti šios profesijos atstovių problemas, tarp jų - socialinį ir profesinį statusą, pensijas.
Paskutinę festivalio dieną vyks politinė diskusija, į kurią pakvieti Bundestago deputatai ir Vokietijos šeimos reikalų ministras.

Nebus pamiršti ir žemiškesni reikalai - savigynos pratybos bei dalijimasis patirtimi, pavyzdžiui, diskusija apie seksualinį darbą kaip kultūros ir meno apraišką.

Kaip ir dera, festivalis prasidėjo skandalu. Atidarymą ketvirtadienį vakare ketinta surengti vienoje miesto bažnyčių, bet paskutinę akimirką dvasiškiai uždraudė tokią prostitučių akciją ir jos vėl atsidūrė gatvėje.

Festivalį kritikavo įvairios asociacijos, vykdančios prostitučių reabilitacijos programas ir padedančios joms mesti savo amatą. Teigiama, kad prostitucijos legalizacija bei jos, kaip profesijos, pripažinimas naudingas tarptautinėms nusikaltėlių organizacijoms, seksualiai išnaudojančioms moteris.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.