aA
Įžvalgus Nidos pasienio kontrolės punkto pasienietis sulaikė smulkų kontrabandininką.
Antradienio vakarą Pakrančių apsaugos pasienio policijos rinktinės Nidos pasienio kontrolės punkto pasienietis patikrino į Lietuvą iš Kaliningrado srities automobiliu "Volkswagen Passat" vykusių keturių asmenų pasus.

Pasienio policininkas prisiminė, jog tos pačios dienos rytą tuo automobiliu į Rusiją vyko penki žmonės.

Abu kartus automobilį vairavo Kretingos gyventoja 32-jų metų D. G.

Kaip pranešė Pasienio policijos departamentas, kadangi keleivių ir automobilio dokumentai buvo tvarkingi, jam buvo leista įvažiuoti į Lietuvą.

Anot pranešimo, pasienio policijos pareigūnai, įtardami, kad penktasis keleivis galėjo bandyti apeiti pasienio kontrolės punktą ir gabenti kontrabandą, apie tai pranešė Neringos rajono policijos komisariatui.

Policijos pareigūnų buvo paprašyta kelyje sustabdyti ir pakartotinai patikrinti automobilį.

Neringos policijos ekipažui sustabdžius "Volkswagen Passat", informacija pasitvirtino, automobiliu vyko ne keturi, o penki asmenys.

Patikrinę keliavusiųjų dokumentus, policijos pareigūnai nustatė, kad Salantų gyventojo 27-erių metų Vytauto Kubiliaus pase nėra spaudo apie įvažiavimą į Lietuvą.

Patikrinus automobilį, aptikti 27 blokai (iš viso 270 pakelių) cigarečių "West Lights" bei 10 butelių brendžio "Bizantija" ir "Protos".

Po apklausos sulaikytieji paleisti.

V. Kubiliui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Jam įteiktas šaukimas birželio 14 dieną atvykti į Klaipėdos apylinkės teismą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.