aA
Antradienį vakare jau ketvirtą kartą grasinta susprogdinti Talino universalinę parduotuvę "Stockmann".
Kaip sakė miesto policijos atstovas spaudai, į gelbėtojų departamentą 19 val. 19 min. paskambinęs ir estiškai kalbėjęs anonimas pasakė, kad parduotuvėje padėta bomba.

"Geranoris žmogus" nepatikslino, kada bomba turi sprogti ir ko jis reikalaująs. Iš parduotuvės buvo skubiai evakuoti žmonės, gretimose gatvėse sutriko eismas.

Paskutinį kartą melagingas grasinimas susprogdinti "Stockmann" telefonu buvo perduotas praėjusį penktadienį.

Tačiau gegužės 19 dieną parduotuvėje tesprogo du nedideli sprogstamieji užtaisai. Per antrąjį sprogimą, kuris įvyko praėjus 6 valandoms, buvo sužeisti keturi žmonės, tarp jų - Lietuvos ambasados Taline pirmojo sekretoriaus žmona. Prieš sprogimus parduotuvės apsaugos darbuotojams skambinęs vyras rusiškai reikalavo dviejų milijonų estijos kronų (479 600 litų).

Praėjusią savaitę policija sulaikė tris rusakalbius asmenis, jauną moterį ir du jaunuolius, kurie įtariami sprogdinimų rengimu ir turto prievartavimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.