aA
Jungtinės Valstijos jau turi sutelkusios Persijos įlankos regione pakankamas pajėgas, kad pradėtų karą prieš Iraką, pareiškė Izraelio armijos vadas penktadienį paskelbtuose komentaruose.
JAV jūrų pėstininkai, kariuomenė
JAV jūrų pėstininkai Kuveito dykumoje
© EPA-ELTA
Interviu Izraelio laikraščiui "Yedioth Ahronoth" generolas leitenantas Moshe Yaalonas pareiškė iš esmės sutinkąs su nuomone, kad JAV karo operacija prieš Iraką turėtų prasidėti laikotarpiu nuo vasario vidurio iki kovo pradžios.

Paklaustas, ar amerikiečiai Persijos įlankoje jau sutelkė pakankamas pajėgas, kad galėtų nors ir dabar suduoti "triuškinamą smūgį Irakui", Izraelio kariuomenės štabo viršininkas pareiškė, - "Atrodo, kad taip. Jie gali tai padaryti, kai bus duotas įsakymas".

M.Yaalonas pranešė, kad izraeliečiams kol kas nebus nurodyta nešiotis vyriausybės išduotas dujokaukes arba paruošti hermetiškai izoliuotus kambarius tam atvejui, jeigu Irakas, reaguodamas į JAV vadovaujamo aljanso puolimą, paleistų į Izraelį raketas "Scud" su cheminio arba biologinio ginklo kovinėmis galvutėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.