aA
Sostinės kriminalinės policijos pareigūnai ketvirtadienį sulaikė du Vilniaus gyventojus, kurie įtariami gaminę bei laikę narkotines medžiagas.
Tikrindami turimą operatyvinę informaciją, Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai ir atliko kratą Dariaus ir Girėno gatvės 185-ajame name, kur gyvena čigonų bendrijos narys Michaila Aleksandravičius (g. 1977 m.).

Kratos metu pareigūnai aptiko 20 ml talpos vienkartinį švirkštą su tamsios spalvos skysčiu, stiklinį 100 ml talpos buteliuką su tamsios spalvos skysčiu, stiklinį buteliuką su 20 ml tamsios spalvos skysčiu ir du vatos tamponus, prisodrintus tamsios spalvos skysčio.

Medžiagos išsiųstos cheminei ekspertizei atlikti. Įtariama, kad tai aguonų ir jų dalių koncentratas, kurio kiekis - per 30 ml. Dėl neteisėto narkotinių priemonių gaminimo ir laikymo iškelta baudžiamoji byla.

Paimtos minėtos narkotinės medžiagos kaina juodojoje rinkoje - apie 300 Lt.

Tą pačią dieną tikrinant operatyvinę informaciją buvo atlikta krata ir Trimitų gatvės 16-ojo namo viename iš butų, kur įsikūręs Viktoras Nikonovas (g. 1958 m.)

Čia rastas 2 ml talpos vienkartinis švirkštas su tamsios spalvos skysčiu, plastikinis 1 l talpos butelis su tamsios spalvos skysčiu, 10 vnt. baltos spalvos tablečių su užrašu "Efedrin HCI" (pirmos kategorijos prekursorius - efedrinas), vatos tamponas, prisodrintas tamsios spalvos skysčiu, stiklinis buteliukas su bespalviu skysčiu, gelsvos spalvos emaliuotas puodelis su tamsios spalvos skysčiu bei 8 vnt. baltos spalvos tablečių su užrašu "Clonazepam" (psichotropinė medžiaga - klonazepamas).

Medžiagos išsiųstos cheminiam ištyrimui. Manoma, kad paimta tamsios spalvos medžiaga yra aguonų ir jų dalių koncentratas, kurio kiekis - per 10 ml. Bendra paimtų narkotinių ir psichotropinių medžiagų kaina juodojoje rinkoje - 200 Lt.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.