aA
Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos Parlamentinės Asamblėjos ( ESBO PA) darbo grupė Baltarusijos klausimams, vadovaujama Vokietijos parlamento deputatės Utos Zapf (Utos Capf), per vizitą Minske pateikė Baltarusijos parlamento vadovybei nemažai pastabų dėl demokratizacijos proceso šalyje.
Aleksandras Lukašenka
"Daugeliu aspektų mes kol kas nematėme pažangos po mūsų pastarojo susitikimo", pareiškė U.Zapf ketvirtadienį per susitikimą su Nacionalinio Susirinkimo Atstovų Rūmų pirmininko pavaduotoju Vladimiru Konopliovu.

Pasak jos, darbo grupės atstovai "turi klausimų dėl žiniaslaidos padėties, taip pat dėl rengimosi vietos rinkimams".

Savo ruožtu V.Konopliovas pareiškė, jog "dėl nepriklausomos spaudos Baltarusijoje nėra jokių problemų".

Pasak jo, naujos redakcijos Žiniasklaidos priemonių įstatymas kol kas nepriimtas, nes kai kurie deputatai mano, kad "šis įstatymas gali pabloginti žiniasklaidos priemonių padėtį".

Per susitikimą buvo apsvarstyti Baltarusijos parlamento įgaliojimai ir jo tarpusavio santykiai su šalies vykdomąja valdžia, taip pat Baltarusijos profsąjungų veikla.

U.Zapf nuomone, Baltarusijos profsąjungos praranda suverenios institucijos statusą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.