aA
Klausimas

Laba diena,

Prieš kelis mėn. gimdoje diagnozavo miomą. Gydytoja patarė stebėti ir jei augs mioma - operuoti. Ar yra koks nors kitoks gydymas?

Aušra
Vilnius

Atsakymas

Sergančiųjų gimdos mioma moterų pasyvaus stebėjimo taktika šiuo metu yra nepopuliari. Siūlomas medikamentinis (konservatyvus) miomų gydymas. Kai kuriais atvejais tai padėtų išvengti operacijos, sumažintų jos apimtį ir komplikacijų skaičių. Iš klausimo neaišku, kiek Jums metų, kiek gimdėte kartų, koks miomos dydis ir t.t. Miomų gydymui galima skirti progestagenus, kaip Primoliutas, Orgametrilis, Norkolutas. Galima naudoti ir hormoninę kontracepciją, atsižvelgiant į miomos dydį. Geras efektas gaunamas su danazoliu, danogenu.

Paskutiniaisiais metais vis plačiau naudojami miomų gydymui GnRH -A gonadotropinio rilizingo hormono agonistais - Zoladeksu, Dekapeptiliu, Buzerilinu.

Konservatyvus miomų gydymas padeda:
-išvengti arba sumažinti miomos augimą,
-sumažinti operacijos apimtį,
-pašalinti miomas laparoskopijos, histeroskopijos būdu,
- sumažinti kraujavimus ir mažakraujystę,
-išvengti operacinio gydymo.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.