aA
Pulkininko leitenanto sūnui, kaltinamam vagystėmis, nebe pirmą kartą pavyksta išvengti suėmimo. Praėjusią savaitę teismas patenkino KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vado pulkininko leitenanto Ričardo Leikaus sūnaus Vilmanto skundas.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė
Praėjusių metų rudenį Rokiškio kriminalistai surinko duomenų, jog pas juos siautėja panevėžiečių grupė, vagianti ūkininkų traktorių brangius agregatus bei švarinanti rajono parduotuves.

Praėjusią savaitę policijos pareigūnai sulaikė keturis panevėžiečius bei rokiškėną. Tarp jų buvo KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vado pulkininko leitenanto Ričardo Leikaus sūnus Vilmantas Leikus.

Penktadienį Rokiškio apylinkės teismas keturis panevėžiečius leido suimti dviem mėnesiams, tačiau V.Leikus, apskundęs šią nutartį, buvo paleistas.

Kaip teigiama, pulkininko leitenanto sūnus į teisėsaugos akiratį pateko jau 1999 metais. 2000-ųjų gegužę V.Leikus buvo teistas už vagystes iš butų, o po nepilnų metų Kaišiadorių apylinkės teismo sprendimu atleistas lygtinai nuo likusios bausmės atlikimo.

Praėjusių metų kovo pabaigoje Panevėžio kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė du jaunuolius, įtariamus apiplėšus vieną Statybininkų gatvės butą.

Sprukdami įtariamieji, tarp kurių buvo V.Leikus, sudaužė ne tik savo, bet apgadino ir juos sustabdyti bandžiusių kelių policijos pareigūnų automobilį. Buvo partrenktas kriminalinės policijos pareigūnas.

Nemuno gatvėje jaunuoliai, atsitrenkę į važiavusį automobilį, paliko savąjį ir ėmė bėgti, tačiau netoli. Kartu su V.Leikumi buvo sulaikytas ir 18-metis Kęstutis Gaidžiūnas.

Po sulaikymo su vagystės įkalčiu - televizoriumi - praėjus dviem paroms policijos pareigūnai paprašė teismo skirti kitą kardomąją priemonę - suėmimą.

Tačiau Panevėžio apylinkės teismas prašymą patenkino tik iš dalies. Neteistą K.Gaidžiūną teismas leido suimti 10 parų, o du kartus teistą ir, kaip įtariama, naują nusikaltimą padariusį dar nesibaigus prieš tai buvusiam teistumui V.Leikų teismas paleido.

Tuomet Kriminalinės policijos pareigūnai stebėjosi dėl tokio sprendimo. Kiek vėliau Panevėžio apygardos teismas Panevėžio apylinkės teismo nutartį panaikino ir leido suimti vagyste įtariamą V.Leikų.

Ši byla teisme jau atsidūrė, tačiau dar nepradėta nagrinėti.