aA
Vagystė lengvosios ginkluotės amunicijos sandėlyje Kairių poligone greičiausiai negalėjo būti įvykdyta be Karinių jūrų pajėgų arsenale tarnavusių arba šiuo metu tarnaujančių karių pagalbos, trečiadienį po pokalbio su išrinktuoju Prezidentu Rolandu Paksu konstatavo kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis.
Rolandas Paksas, Vytautas Grigaravičius, Jonas Kronkaitis
Rolandas Paksas, Vytautas Grigaravičius, Jonas Kronkaitis
© ELTA
Priėmęs kariuomenės vadą J. Kronkaitį bei policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių, išrinktasis šalies vadovas klausė, kokių priemonių buvo imtasi, kad šis nusikaltimas būtų maksimaliai greitai ištirtas. R. Paksas pareigūnų taip pat paprašė, kad vagystė būtų tiriama itin kruopščiai ir atsakingai.

Įsilaužimas Klaipėdoje esančiame lengvosios ginkluotės amunicijos sandėlyje užfiksuotas sausio 21 dieną, primena ELTA. Iš kariuomenės sandėlio dingo dalis amunicijos, tarp jų ir apie penkiolika tūkstančių šovinių.

Išrinktasis Prezidentas nepatenkintas, kad toks įvykis įvyko, ir priekaištavo, kodėl sandėlio teritorija nebuvo pakankamai apsaugota, po susitikimo žurnalistams perdavė kariuomenės vadas.

J. Kronkaičio teigimu, kol kas nėra nustatyta, ar įvykdant vagystę buvo sargybos pažeidimų. Tačiau jau paaiškėjo, kad saugumo būklė pačiame šaudmenų arsenale nėra gera - blogas teritorijos apšvietimas, matomumui trukdo kai kurie medžiai, prastos būklės arsenalo pastatai.

Su Karo policija bendradarbiaujančios policijos vadovas V. Grigaravičius teigė, jog nė viena iš iškeltų versijų nėra atmesta, ir pridūrė, kad žmogus, nesusipažinęs su šovinių sandėlio patalpomis, įvykdyti šios vagystės negalėjo. Todėl, pasak komisaro, "paieškų ratas daugmaž aiškus", bet įtariamųjų asmenų kol kas nėra.

"Pėdsakų yra paimta. Ar tai nusikaltėlių - parodys laikas", - teigė V. Grigaravičius. Iškeltų nusikaltimo versijų pareigūnai žiniasklaidos atstovams nevardijo, nes tai gali patalkinti vagystės autoriams. Kad mirtį nešančių daiktų vagystė būtų išaiškinta, dedamos maksimalios pastangos, patikino policijos vadovas.

Šiuo metu šovinių sandėlio teritorijoje sustiprinta sargyba, tačiau nė vienas pareigūnas kol kas nebuvo nušalintas. Išrinktasis Prezidentas paprašė kariuomenės ir policijos vadovybės ir toliau jį informuoti apie nusikaltimo tyrimo eigą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.