aA
Mokinei Rebeccai Read, kuri prie vieno iš priekinių dantų prisiklijavo mažytę deimanto imitaciją, už šį prasižengimą uždrausta lankyti mokyklą - tokia bausmė neklusniems moksleiviams skiriama daugelyje užsienio šalių. Dvylikametė Rebecca už madingą akmenuką sumokėjo 15 svarų (apie 80 litų). Prie mergaitės danties jis buvo pritvirtintas grožio salone.
Dantys
Tačiau vos jai pasirodžius klasėje, mokytojai pareiškė, kad taip pažeidžiama mokykloje galiojanti uniformų vilkėjimo tvarka.

Iš pradžių Rebeccai liepta savarankiškai mokytis atskirame kabinete, o dabar ji išvaryta namo ir grįžti galės tik tada, kai ant danties neliks papuošalo.

"Negaliu suprasti, kodėl mokykla kelia tokį triukšmą, - sakė 42 metų mergaitės mama Elaine. - Manau, kad man pasisekė, nes ji neprasidūrė lūpos arba nosies".

Tris vaikus auginančiai Elaine dantų gydytojas paaiškino, kad gramdant papuošalą nuo Rebeccos danties gali būti pažeistas emalis, ir patarė palaukti, kol akmenukas nukris pats.

"Iš tikrųjų man jau gana. Pasiilgau visų savo klasės draugų", - guodėsi Rebecca.

Tačiau Norfolko grafystės Orielio aukštesniosios mokyklos, esančios netoli Greit Jarmuto, direktoriaus pavaduotoja Roz Charlish teigė: "Mes mėginame sugriežtinti reikalavimus".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.