aA
Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovas mano, kad išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas privalo grąžinti jam dovanotą žirgą Princą. "Grąžinti žirgą, kaip jis grąžino iš Vilniaus savivaldybės darbuotojų gautą motociklą", - dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė VTEK pirmininkas Vytautas Andriulis.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
1999 metais, prieš antrą kartą tapdamas premjeru, R.Paksas palikdamas sostinės mero postą iš Vilniaus savivaldybės darbuotojų gavo dovanų motociklą "Suzuki Intruder". Kilus triukšmui dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, R.Paksas buvo priverstas išpirkti 12 tūkst. litų kainavusią dovaną.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas skelbia, kad politikai dovaną, viršijančią 125 litus, turi deklaruoti, o dovana, kurios vertė didesnė nei 625 litai, tampa valstybės nuosavybe. Tokios vertės dovaną leidžiama išsipirkti arba grąžinti.

"Lietuvos ryto" teigimu, neabejojama, kad R.Paksui dovanoto ristūno kaina siekia keturženklę sumą. Tuo tarpu, pasak dienraščio, R.Paksas dar nenutarė, kaip pasielgti su žirgu, kurį gavo praėjusį šeštadienį per tradicines ristūnų lenktynes Dusetose.

"Žirgui teks pabūti pas dabartinius šeimininkus. R.Paksas dabar galvoja apie Prezidentūros administraciją, kur susodinti žmones, o apie žirgą galvos vėliau", - sakė išrinktojo prezidento atstovas spaudai.

Dovanų po žirgą yra gavę ir 1993-1998 metais prezidentu buvęs Algirdas Brazauskas, ir kadenciją baigiantis dabartinis šalies vadovas Valdas Adamkus. Pastarajam dovanotas žirgas liko Žagarės žirgyne, o A.Brazausko kumelė šiuo metu auginamas privačiame žirgyne Vilniaus priemiestyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.