aA
Liberalų demokratų partijos (LDP) atstovai teigia neketinantys prisijungti prie valdančiosios daugumos, bet žada dirbti konstruktyviai.
Henrikas Žukauskas
Henrikas Žukauskas
© ELTA
"Mes tikrai nesiruošiame jungtis Seime ar eiti į koaliciją Vyriausybėje su dabartine valdančiąja dauguma", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė LDP pirmininko pirmasis pavaduotojas Seimo narys Henrikas Žukauskas.

Jis pažymėjo, kad "mes kaip dirbome ir dirbsime: paprastai, aiškiai ir konstruktyviai". Nuo 2001-ųjų metų vasaros Seimo valdančiąją daugumą sudaro socialdemokratai ir socialliberalai, kurie taip pat suformavo Algirdo Brazausko vadovaujamą Vyriausybę.

Pasak H.Žukausko, Liberaldemokratų frakcijos požiūris į Seimui teikiamus įstatymų projektus priklausys nuo to, ar jie atitiks partijos ir buvusio jos lyderio išrinktojo prezidento Rolando Pakso programą.

Sausio pradžioje prezidentu išrinktas R.Paksas turėjo atsistatydinti iš partijos vadovų, nes Konstitucija neleidžia šalies vadovui dalyvauti partijų veikloje.

H.Žukausko teigimu, prisidėdama prie išrinktojo prezidento programos įgyvendinimo partija tikisi iki 2004 metais numatomų Europos Parlamento (EP) ir Seimo rinkimų laimėti daugiau rinkėjų simpatijų. "LDP, kaip ir partijos frakcija Seime, intensyviai ruošiasi EP ir Seimo rinkimams", - pabrėžė H.Žukauskas.

Jis atmetė kaltinimus, jog liberaldemokratų politika yra neprognozuojama. "Mūsų partija buvo, yra ir bus centro dešinės partija su labai aiškia pozicija - dirbti konstruktyviai, vykdyti savo ir išrinktojo prezidento programines nuostatas", - kalbėjo liberaldemokratas.

LDP buvo įkurta praėjusių metų kovą. Ją įkūrė grupė buvusių Lietuvos liberalų sąjungos narių, iš LLS pasitraukusių kartu R.Paksu.

Seime Liberaldemokratų frakcija turi vienuolika narių, tačiau prezidentu išrinktas frakcijos narys R.Paksas jau atsisakė Seimo nario mandato ir jo įgaliojimai nutrūks iki vasario 26 dieną numatomos inauguracijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.