aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) antradienį dalyvaus gedulingose pamaldose už septynis žuvusius daugkartinio erdvėlaivio "Columbia" astronautus, tačiau ši tragedija nesutrukdys jam siekti nuginkluoti Iraką, sekmadienį pranešė Baltieji rūmai.
George W. Bush
George W. Bush
© EPA-ELTA
Prezidentas ir jo žmona Laura Bush (Lora Buš) nuvyks į Hiūstone Teksase esantį Johnsono (Džonsono) kosmoso centrą, kur vyks NASA gedulinga ceremonija, skirta penkiems ir vyrams ir dviem moterims, šeštadienį žuvusiems erdvėlaiviui subyrėjus į dalis.

"Columbia" subyrėjo 65 km aukštyje virš Teksaso, 16 minučių prieš tūpimą Floridoje.

Ši savaitė prezidentui labai svarbi - jis rengiasi įtikinti amerikiečius ir dvejojančius sąjungininkus, kad Irakas kelia realią grėsmę, prieš kurią reikia panaudoti karinę jėgą.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris (Aris Fleišeris) sakė, kad prezidentas "Columbia" netektį laiko tragedija, primenančia apie skrydžių į kosmosą pavojus, tačiau "nemano, kad ji yra susijusi su kitais įvykiais pasaulyje". JAV pareigūnai visiškai atmeta teroro akto galimybę.

Daugeliui šalių reikalaujant įrodymų, kad Bagdadas iš tikrųjų turi masinio naikinimo ginklų, JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas) trečiadienį Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai turi pateikti naują žvalgybinę informaciją.

Ši sesija laikoma lemiama galimybe G.W.Busho administracijai įrodyti savo tiesą. A.Fleischeris sakė, kad C.Powello planai nepasikeitė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.