aA
Rusija siekia tęsti derybas su Jungtinėmis Valstijomis dėl naujos strateginės ginklų sutarties ir priešraketinės gynybos, paskelbė Užsienio reikalų ministerijos atstovas. "Mes vis dar siekiame dialogo su Jungtinėmis Valstijomis. Visų pirma mums reikia pakeisti strateginių ginklų sutartį, kurios galiojimas baigiasi kitais metais", - teigė Andrejus Nesterenka.
Kremlius, Maskva, Rusija
Kremlius, Maskva, Rusija
© DELFI
Jis pridūrė, kad Rusija taip pat yra pasirengusi tęsti derybas dėl kitų strateginių klausimų, tarp jų ir priešraketinės gynybos. Tačiau A. Nesterenka pareiškė, kad "žodžiai turi būti paremti veiksmais" ir per tolesnes derybas "turi būti atsižvelgta į Rusijos susirūpinimus".

Rusija ne kartą išsakė savo prieštaravimus dėl JAV priešraketinės gynybos Europos šalyse. Maskva tvirtina mananti, kad tai kelia grėsmę jos saugumui.

JAV pasirašė sutartis su Lenkija ir Čekija šių šalių teritorijose dislokuoti priešraketinės gynybos elementus. Vašingtonas tvirtina, kad ši gynybos sistema yra būtina, siekiant apsisaugoti nuo galimų išpuolių tokių priešiškų valstybių kaip Iranas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.