aA
Afganistano saugumo pajėgų kariai
Afganistano saugumo pajėgų kariai
© Reuters/Scanpix
Šis simbolinis žingsnis neturėtų išstumti užsieniečių karių, kurie ir toliau patruliuos tam tikrose miesto dalyse. Baimindamasi galimų sukilėlių išpuolių, kurie pristabdytų perdavimo procesą, ISAF neslepia noro sumenkinti jėgų perdavimo reikšmės.

Prezidentas Hamidas Karzajus šių metų birželio mėnesį pažadėjo, kad atsakomybė už sostinės saugumą bus perduota afganų vyriausybei. Kaip teigia afganų gynybos ministerija, pats procesas turėtų trukti viso labo kelias dienas.

Tai simbolinis gestas, kuriuo norima pademonstruoti pasitikėjimą afganų saugumo pajėgomis. Vietinių taikos palaikymo karių skaičius Kabulo gatvėse mažai tesiskirs nuo tarptautinių pajėgų karių skaičiaus.

Nacionalinio saugumo direktorato policininkai ir žvalgai jau spėjo nusipelnyti pagyrų už savižudžių išpuolių sumažinimą sostinėje.

Šiuo metu Afganistane yra per 60 tūkst. karių iš užsienio. Tikimasi, kad iki 2009 m. šalyje bus apmokyta ir parengta 80 tūkst. afganų karių taikos palaikymo armija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.