aA
Mokyklos, kurios naudoja elektroninį dienyną, galės nebepildyti įprasto dienyno. Mokykla, nutarusi dienyną sudaryti elektroninio dienyno duomenų pagrindu, Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimu gali nevykdyti mokinių ugdymo apskaitos spausdintame dienyne.
Antano pažymių knygelė
Antano pažymių knygelė
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Jei mokinių ugdymo apskaita per mokslo metus vykdoma elektroniniame dienyne, tai mokslo metams pasibaigus mokyklos direktoriaus paskirtas asmuo ją iš elektroninio dienyno turi išspausdinti ir sudaryti dienyną.

Mokykla, pačios nusistatyta tvarka, turi išspausdinti duomenis iš elektroninio dienyno ir tokiu būdu informuoti mokinių tėvus apie jų vaikų mokymosi pasiekimus.

„Tik prie elektroninių dienynų pereiti galės tos mokyklos, kurios to pageidauja. Tačiau norinčių tai padaryti mokyklų administracija privalės užtikrinti duomenų saugumą. Elektroninio dienyno pliusai – mažės popierizmo, o minusų kol kas nematome“, – lrt.lt teigė Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyr. specialistė Loreta Graželienė.

Vilniaus P. Vileišio pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Kazakevičienės nuomone, elektroninis dienynas turi daug privalumų. „Elektroninis dienynas palengvina darbą, nereikia papildomai pažymių knygelių pildyti. O jei kabinete mokytojas gali prieiti prie kompiuterio, pildyti dienyną galima ir pamokos metu. Taigi tėvai informaciją (kokį vaikas gavo pažymį, ar dalyvavo pamokoje) gali gauti iškart“, – sako D. Kazakevičienė.

Anot direktorės, keblumų gali kilti tik tuomet, jei tėvai neturi priėjimo prie interneto. „Minusai gal būtų tokie, kad ta informacija ne visiems prieinama. Ne visos šeimos turi kompiuterį ir internetą. Tokiu atveju tėvai informaciją gauna mėnesio pabaigoje. Mūsų mokykloje dauguma šeimų turi priėjimą prie interneto: jei neturi namuose, prie interneto gali prieiti darbe ar pas kaimyną.

Gali kilti keblumų ir tose mokyklose, kuriose trūksta informacinių technologijų. Jei mokykloje yra tik keli kompiuteriai, ir pasibaigus darbo dienai prie jų susidaro mokytojų, norinčių suvesti pažymius, eilė, tuomet tai yra nepatogu“, – pasakoja D. Kazakevičienė.

Vilniaus P. Vileišio pagrindinė mokykla – viena iš tų, kurios ketina pereiti tik prie elektroninio dienyno. „Penktadienį posėdyje svarstysime šį klausimą. Manau, jei naudojamės elektroninėmis technologijomis, popieriaus nebeturėtų likti. Nėra tikslo pildyti ir elektroninį, ir įprastą dienyną. Šioje srityje turime ketverių metų patirtį, ir nematome priežasčių, kodėl elektroninio dienyno reikėtų atsisakyti, norime tapti šiuolaikiška mokykla“, – tikina mokyklos direktorė.

www.lrt.lt