aA
Johnathanas Hiltonas su žmona kitos vasaros pabaigoje kelsis į Estiją – J. Hiltonas pradės dirbti JAV ambasadoje Taline, informuoja balticbusinessnew.com. Anksčiau J. Hiltonas dirbo JAV valstybės departamento ekonomikos patarėju Vietname ir Meksikoje. Rugpjūčio pabaigoje ambasadorius rengiasi vykti į buvusią sovietinę respubliką, rašo eprisenow.com.
Mitingo, skirto Estijai palaikyti, dalyviai
Mitingo, skirto Estijai palaikyti, dalyviai
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
„Metus gyvensime Vašingtone, paskui – porą metų Estijoje“, – teigė J. Hiltonas. Jis pasakojo, kad Vašingtone jiedu su žmona Velma stengsis kuo daugiau sužinoti apie Estijos kultūrą, kalbą ir etiketą.

„Pranešinėsiu apie vidaus politiką ir tarptautinius estų santykius“, – pasakojo J. Hiltonas. – Taip pat padėsiu aukšto rango svečiams ir Estijoje gyvenantiems amerikiečiams.“

Ambasadorius palygino Estiją su Gruzija. Anot jo, abi šalys anksčiau priklausė Tarybų Sąjungai, abiejų kultūra panaši, abi turi ginčų dėl sienos linijos su Rusija. Visgi J. Hiltonas pabrėžė, kad Estija – labiau išsivysčiusi už Gruziją, be to, yra NATO ir ES narė.

„Kultūriškai estai artimesni etniniams rusams, tad nieko panašaus į įvykius Gruzijoje čia negali pasikartoti“, – sakė j. Hiltonas.

J. Hiltonas teigė, jog dėjo daug lobistinių pastangų, siekdamas ambasadoriaus posto ir džiaugiasi paskyrimu į Estiją.

Būsimojo ambasadoriaus teigimu, Estija, kaip posovietinė valstybė, padarė didelę pažangą.

„Estijoje sparčiai daugėja aukštų technologijų darbo vietų, kyla ekonomika, atnaujinama infrastruktūra, vyksta naujos statybos, o oras – vienas švariausių pasaulyje.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.