aA
Pirmadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai gavo informacijos, kad Kuršių mariose sugedus vairo mechanizmui į Rusijos pusę nešamas žvejybinis botas su keturiais įgulos nariais, praneša VSAT.
Kuršių marios, laivas
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
VSAT pareigūnai susiekė su Rusijos pasieniečiais. Šie netrukus pranešė, kad žvejybinis botas Rusijos pasienio laivo sulaikytas šios šalies teritorijoje ir plukdomas į jos uostą aplinkybėms aiškintis. Kol tai vyko, tarp VSAT ir Rusijos pareigūnų buvo palaikomas ryšys.

Rusams surašius protokolą, vėliau Kuršių mariose Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai su patruliniu laivu ,,Madeleine“ sustojo prie Rusijos patrulinio laivo ,,Velbot“. Per susitikimą į ,,Madeleine“ buvo perduoti keturi Lietuvos piliečiai, 49-erių, 46-erių, 33-ejų ir 28-erių Šilutės rajono gyventojai, taip pat perduotas jų botas.

Vyrus pakrančių pasieniečiai pristatė į Neringos užkardą. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo visiems piliečiams pradėtos administracinės teisenos.

Kadangi du iš jų pasienio ruože buvo ir be dokumentų, jiems dar pradėtos administracinės teisenos už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą.

Surinktą medžiagą Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai perduos Klaipėdos apylinkės teismui bylų nagrinėjimui.

Prieš vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį sulaikyti asmenys buvo paleisti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.