aA
Michelle Obama Demokratų partijos suvažiavime teigė, kad jos vyras Barackas remiasi tomis pačiomis vertybėmis, kaip ir visi amerikiečiai, bei svajoja apie geresnę ateitį.
Barackas Obama prie raudų sienos Jeruzalėje
Barackas Obama prie raudų sienos Jeruzalėje
© Reuters/Scanpix
Kreipdamasi į gausiai susirinkusius partijos šalininkus ir milijoninę nacionalinės televizijos auditoriją, ji pareiškė norinti eiti kartu su sutuoktiniu į paskutinį 2008 m. prezidentinės rinkimų kampanijos etapą.

Denveryje nuo pirmadienio, rugpjūčio 25 d. vykstančiame demokratų suvažiavime ji sakė: „Tėvai mums su Baracku skiepijo tas pačias vertybes – stengtis, kad pasiektum, ko nori, laikytis žodžio, kilniai, pagarbiai elgtis su žmonėmis.“

Obamos trokšta tapti pirmąją Amerikos pora, tačiau dalį rinkėjų kiek gąsdina tai, kad Obama – naujokas politikoje, kad jo vaikystė neįprasta. B. Obama užaugo juodaodžio keniečio tėvo ir baltaodės motinos iš Kanzaso šeimoje, vaikystę jis praleido Indonezijoje ir Havajuose.

M. Obama teigė: „Kai pirmą kartą sutikau Baracką, nepaisant jo juokingo vardo, nepaisant to, kad jis užaugo Havajuose, iš karto pastebėjau, kad mūsų šeimos panašios. Jį auklėjo seneliai, kurie, kaip ir mano tėvai, buvo darbininkai, ir vieniša motina, kuri, kaip ir mano tėvai, daug dirbo, kad užsidirbtų pragyvenimui. Kaip ir mano tėvai, jie taupė, kad jam atsivertų galimybės, kurių patys neturėjo.“

Demokratai tikisi, kad žmona pagerins B. Obamos įvaizdį. Jos, daug pasiekusios moters, biografija daugeliui atrodo priimtinesnė ir tipiškesnė Amerikai.

Paprasto darbininko, kuris mirė nuo dauginės sklerozės, duktė baigė vieną iš JAV šiaurės rytinės dalies universitetų ir tapo teisininke. Šie pasiekimai, jos pačios žodžiais tariant, įrodo, kad amerikiečių svajonės nemiršta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.