aA
Airijai gali tekti rengti antrą referendumą dėl Europos Sąjungos (ES) Lisabonos sutarties, nepaisant to, kad šalis atmetė ES reformų sutartį per balsavimą birželį, pranešė BBC.
Airija Lisabonos sutartis
© Scanpix
Pasak Airijos ministro Europos reikalams Dicko Roche, "kadangi mes jau rengėme referendumą šiuo klausimu, tai žmonėms reikės konsultacijų". Jis Airijos transliuotojui RTE teigė, kad tai tik jo asmeninis požiūris. Ministras pridūrė, kad iki Kalėdų visos ES narės greičiausiai jau bus ratifikavusios ES reformų sutartį.

Anksčiau Airijos ministrai primygtinai tvirtino, kad kol kas dar anksti spręsti, kaip toliau vykdyti ratifikaciją po to, kai airiai per referendumą birželio 12 dieną 7 proc. persvara balsavo prieš Lisabonos sutartį.

D. Roche pareiškė, kad prieš galimą antrą referendumą "dar reikia labai daug ką padaryti".

"Vyriausybė dalyvauja detaliame tyrime, kuriuo siekiama nustatyti, dėl kokių priežasčių daugiausia gyventojų nepritarė ES reformų sutarčiai. Tuomet bus imtasi šių priežasčių analizavimo ir sprendimo", - teigė jis.

Liepą Italija tapo 23-iąja ES nare, ratifikavusia reformų sutartį, kuria siekiama palengvinti sprendimų priėmimą išsiplėtusioje ES.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.