aA
Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas ramina, kad Rusija Lietuvos neokupuos. „Okupacijos nebus. Pareiškiu kategoriškai. Ne tie laikai“, - pirmadienį viešėdamas DELFI interneto konferencijoje sakė Č. Juršėnas, skaitytojo paklaustas, ar Lietuva pasiruošusi Rusijos okupacijai.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Seimo pirmininkas taip pat atkreipė dėmesį, kad Vakaruose nėra tokių valstybių, „kurių priešakyje stovėtų hitleriai ar musoliniai“.

Č. Juršėnas pripažino, kad Lietuvos-Rusijos santykiuose yra tam tikras atšalimas. „Tačiau dėl to Lietuva kaltės sau negalėtų prisiimti. O didelis paprastai turėtų būti kilnus“, - sakė Č. Juršėnas.

Č. Juršėnas aiškino manantis, kad Lietuva Gruzijos-Rusijos konflikto atžvilgiu laikėsi teisingai.

„Net jei manysim, kad Tbilisis kai ką padarė ne taip, Maskvos atsakymas buvo absoliučiai neadekvatus - pernelyg šiurkštus ir galingas. Ir iki šiol Rusijos armijos daliniai nepalieka Gruzijos teritorijos“, - sakė Č. Juršėnas.

Pasak Č. Juršėno, Lietuva jau turi pagrindinius dokumentus ir atitinkamus instrumentus nacionalinio saugumo sistemai užtikrinti. Tačiau, anot jo, labiau turėtume suderinti pozicijas NATO aljanse, ypač svarbu derinti mūsų veiksmus su kaimyninėmis NATO ir ES šalimis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.