aA
Profsąjungų konfederacijos atstovai susitikimą su Rolandu Paksu pradėjo ultimatumais, jog derybos galimos tik tuo atveju, jei savivaldybė atsiims teisminius ieškinius.

Tačiau R. Paksas kategoriškai atsisakė diskutuoti šia tema, kadangi, pasak jo, "yra įvykęs faktas, padaryta žala miestui ir ją reikia atlyginti".

R. Paksas streikų organizatoriams siūlė nesidairyti atgal, o kalbėti apie tai, kaip galima pagerinti autobusų ir troleibusų parkų darbą.

Po nedidelio pasitarimo profesinių sąjungų konfederacijos atstovai pareiškė bendrą nuomonę, jog savivaldybei neatsiėmus ieškinių, tolimesnės derybos negalimos.

R. Paksas po susitikimo su profsąjungų atstovais žurnalistams sakė, jog streiku padaryta žala miesto gyventojams, kuriems savivaldybė atstovauja, ir ji turi būti kompensuota.

Anot jo, streikavusių parkų darbuotojams atlyginimai paskutinius du mėnesius buvo išmokėti laiku, jie - "ne mažiausi, kokius gauna Vilniaus miesto gyventojai, streikas buvo nukreiptas būtent prieš mažiausias pajamas gaunančius Vilniaus miesto gyventojus".

"Mes galime kalbėti su profsąjungos vadovais tik apie tai, kaip pagerinti darbą viename ir kitame parke", sakė R. Paksas.

Vilniaus miesto visuomeninio transporto darbuotojų profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Jonas Petraška žurnalistams teigė, jog derybos su miesto valdžia teismo priežiūroje negali vykti - jos vyktų nelygiomis sąlygomis.

"Mums nieko kita nebelieka, kaip rengtis ilgalaikiams streikams", sakė J. Petraška.

Penktadienį Vilniaus miesto 1-sis apylinkės teismas iki liepos 4 dienos atidėjo civilinių bylų nagrinėjimą dėl gegužės 18 dieną įvykusio Vilniaus visuomeninio transporto streiko pripažinimo neteisėtu.

Gegužės 18 dieną, į sostinės gatves išvažiavo tik keletas troleibusų ir autobusų. Paprastai Vilniuje keleivius vežioja 243 troleibusai ir 202 autobusai. Mieste kilo didžiulė sumaištis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.