aA
Iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pašalinto Algirdo Paleckio vadovaujamas „Frontas“ rinkimuose gali suvienyti jėgas su Juliaus Veselkos Lietuvos liaudies sąjunga „Už teisingą Lietuvą“. Partijos jau pradėjo derybas dėl bendradarbiavimo vienmandatėse rinkimų apygardose, tačiau galutinį apsisprendimą padiktuos aritmetika – ar draugystė bus naudinga abiems.
Julius Veselka
Julius Veselka
© DELFI
„Taip, mes kalbame apie galimą bendradarbiavimą su J. Veselka ir jo partija. Jie dabar pateikė kandidatus vienmandatėse apygardose, tai dabar žiūrim, analizuojam“, - DELFI sakė A. Paleckis.

Jo teigimu, mintis apie jėgų suvienijimą su Lietuvos liaudies sąjunga „Už teisingą Lietuvą“ kilo dėl to, kad pastaruoju metu kiek pakilo šios partijos reitingai, nors didžiosios viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų agentūros net neįtraukia šios politinės jėgos į tiriamųjų sąrašą.

Susisiekti su J. Veselka DELFI penktadienį nepavyko.

„Paleckininkai“ bendradarbiauti žada ir su Lietuvos socialistų partija. Šio politinės jėgos veikėjams planuojama rasti vietos sąraše dalyvauti Seimo rinkimuose daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Anksčiau „Frontas“ mėgino bendradarbiauti su Arvydo Akstinavičiaus vadovaujama Lietuvos socialdemokratų sąjunga, tačiau pastarieji derybas nutraukė. Kalbėti „paleckininkai“ bandė ir su Algimanto Matulevičiaus Pilietinės demokratijos partija, bet esą „Fronto“ viduje į „pilietininkus“ žvelgiama ne itin palankiai.

Tuo metu pats A. Matulevičius dėl bendradarbiavimo su „Frontu“ nesako nei taip, nei ne, tačiau neslepia, kad gandai apie sąsajas su socialistais jam kelia siaubą.

„Frontas“, Lietuvos socialistų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų sąjunga yra neparlamentinės partijos. Lietuvos liaudies sąjunga „Už teisingą Lietuvą“ Seime turi tik vieną atstovą – J. Veselką, kuris rinkimus laimėjo vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Tuo metu „pilietininkai“ parlamente „išsivaikščiojo“: dalis frakcijos narių patraukė pas valdančiuosius socialdemokratus, o A. Matulevičius dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.