aA
Kadenciją baigiantys, bet vilties grįžti į Seimą nepraradę parlamentarai prieš rinkimus šluoja suvenyrų sandėlius. Ypač paklausūs Seimo medaliai, kuriuos politikai dosniai dalija rinkėjams, rašo „Lietuvos rytas“. Šiais metais Seimo kanceliarija iš Lietuvos monetų kalyklos įsigijo beveik 700 įvairiausių medalių.
Alfredas Pekeliūnas
Alfredas Pekeliūnas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Iš jų - 130 žalvarinių ir sidabrinių su užrašu "Lietuvos Respublikos Seimas". Vienas iš žalvario nukaltas toks medalis mokesčių mokėtojams atsieina 76 litus. Pasidabruotas - gerokai brangiau.

Dalyti medalius ypač pamėgęs Seimo vicepirmininkas valstietis liaudininkas Alfredas Pekeliūnas. Neseniai Seimo medaliu A.Pekeliūnas apdovanojo buvusį Panevėžio rajono Miežiškių seniūnijos vadovą Juozapą Bartulį. Šio bažnytkaimio gyventojai gana svariai prisidėjo prie šio politiko pergalės per praėjusius Seimo rinkimus.

Nors Seimo kancleris Gintautas Vilkelis aiškino, kad medaliai tėra suvenyriniai ir nėra ypatingų kriterijų, kam jie gali būti skiriami, vis dėlto jie dalijami pagal tam tikras taisykles. Medalių gali gauti į užsienį komandiruojami Seimo nariai, taip pat pasitinkantys užsienio svečius.

"Tokiais atvejais parlamentarams numatyta reprezentacinių lėšų. Už jas politikas gali pasiimti suvenyrų, taip pat ir medalių", - aiškino kancleris. Suvenyrai išduodami, kai parlamentarai siunčiami atstovauti Seimui ir mūsų šalyje vykstančiose iškilmėse.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.