aA
Panevėžio rajono Karsakiškio seniūnijoje veikiančią vaikų poilsio stovyklą "Vaikystės šilelis" per pastarąsias kelias dienas sudrebino net du skandalingi įvykiai, rašo „Panevėžio rytas“. Stovyklos vadovai ne tik sulaukė pasipiktinusių tėvų skambučių, juos aplankė ir policijos pareigūnai.
Vaikai, vaikystė, draugystė, gėlės, pavasaris, kiaulpienės
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Praėjusią savaitę dalis stovykloje poilsiaujančių vaikų buvo nubausti absurdiška bausme. Už nepaklusnumą ir nederamą elgesį stovyklos vadovai vaikams neleido pasikrauti mobiliųjų telefonų ir tuo labai išgąsdino stovyklautojams negalėjusius prisiskambinti jų tėvus.

Nespėjus nurimti aistroms, sekmadienį vakare stovyklą sukrėtė dar vienas įvykis - iš jos paspruko ir nežinia kur dingo du nepilnamečiai.

"Panevėžio rytas" vakar kalbino Panevėžio vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriaus vedėją Daivą Simonaitienę, kuriai panevėžietis pateikė pareiškimą išsiaiškinti, ar deramas toks stovyklos vadovų elgesys. Nors po įvykio jau buvo praėjusios kelios dienos, D.Simonaitienė prisipažino, kad vaikų teisių gynėjai dar nepradėjo tyrimo, tačiau pažadėjo tuo pasirūpinti.

Apie dar vieną įvykį, atsitikusį stovykloje sekmadienį ir sukėlusį ant kojų policijos pareigūnus, D.Simonaitienė vakar net nebuvo girdėjusi.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.