aA
Lenkijos ir Jungtinių Valstijų pozicijos dėl priešraketinės gynybos sistemos elementų dislokavimo Lenkijos teritorijoje suartėjo. Tai pirmadienį Varšuvoje pranešė šalies užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis po susitikimo su JAV valstybės sekretorės pavaduotoju Europos ir Eurazijos šalims bei JAV ambasadoriumi Lenkijoje Danieliu Friedu.
Priešraketinės gynybos sistema
Priešraketinės gynybos sistema
© DELFI (R.Daukanto pieš.)
Viena iš Lenkijos iškeltų sutarties su Amerika pasirašymo sąlygų - JAV parama modernizuojant Lenkijos kariuomenę ir oro erdvės gynybos sistemas.

Lenkijos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad susitikimo su D. Friedu metu "suartėjo Lenkijos ir JAV pozicijos dėl priešraketinio skydo".

R. Sikorskis pokalbį su JAV valstybės sekretorės pavaduotoju pavadino draugišku, "tokiu, kuris vyksta tarp draugų".

Lenkijos ministras pranešė, kad susitikimo su D. Friedu metu aptarti "svarbūs dvišalių Lenkijos ir Amerikos santykių klausimai".

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Piotras Paszkowskis sakė, kad R. Sikorskio ir D. Friedo susitikimas, taip pat trečiadienį rengiamas Lenkijos ir JAV konsultacinės strateginio bendradarbiavimo komisijos posėdis rodo, kad JAV ir Lenkijos derybos dėl JAV priešraketinės gynybos sistemos elementų dislokavimo Lenkijos teritorijoje ir toliau vyksta.

Anksčiau P. Paszkowskis žurnalistams pranešė, kad jau parengtas politinės deklaracijos, kuria bus papildyta JAV ir Lenkijos sutartis, projektas. Į šį dokumentą įtrauktas įrašas, garantuojantis Lenkijos saugumą.

"Tačiau tai tik projektas, kuris toliau bus nagrinėjamas", - sakė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.