aA
FTB skyrius veiks pagal sutartį, kurią praėjusį rugsėjį pasirašė FTB direktorius Louisas Freehas (Luisas Frihas) ir Vengrijos VRM.

"Šis skyrius bus Tarptautinės teisėsaugos akademijos patalpose, bet daugelį smulkmenų dar reikia suderinti", sakė AP Vengrijos nacionalinės policijos ryšių direktoriaus pavaduotojas Andrasas Rozsa (Andrašas Roža).

Pasak jo, atidarant FTB skyrių, siekiama geriau kovoti su rusų organizuotais nusikaltėliais, taip pat keistis informacija ir pinigų plovėjų, ginklų prekiautojų, klastotojų bei narkotikų kontrabandininkų išaiškinimo metodais.

Naujasis FTB skyrius Vengrijoje bus atidarytas šį pavasarį. Jame keturi FTB agentai dirbs kartu su vietos policija.

Pagal sutartį FTB agentai nebus įgalioti atlikti savo tyrimų ir negalės sulaikyti ar suimti įtariamųjų, sakė A. Rozsa.

FTB visame pasaulyje turi 38 skyrius, kuriuose agentai dirba, kaip JAV ambasadų teisiniai atašė. Šie pasiuntiniai palaiko ryšius su vietos policija, tačiau ji FTB prašymu atlieka pagrindinį darbą.

Be to, FTB agentai jau yra dalyvavę užsienyje atliekamuose tyrimuose kartu su vietos policija. Tačiau tai buvo tik laikinos užduotys, kurios apimdavo tik vieną bylą arba kelias susijusias bylas, pavyzdžiui, JAV bendrovės "Pan Am" lėktuvo sprogdinimą virš Škotijos Lokerbio miesto ar tragiškus išpuolius prieš JAV ambasadas Rytų Afrikoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.