aA
Daugiau kaip dviejų milijonų litų delspinigių Vilniaus miesto savivaldybei nesumokanti ir sostinės politikų korupcijos skandale minima bendrovė „Corpmanagement“ užsitraukė valdininkų nemalonę. Iš anksto verslininkams nepranešęs Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį patenkino savivaldybės prašymą ir areštavo bendrovės turtą už 2 mln. 185 tūkst. litų.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė
© DELFI / Audrius Solominas
Teisėjo Šarūno Račkausko nutartimi, „Corpmanagement“ pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės ir uždėtas areštas turtui – piniginėms lėšoms, o jeigu jų nėra - nekilnojamam turtui. Šie apribojimai bendrovei turėtų būti taikomi iki tol, kol teismas išnagrinės ieškinį ir paskelbs sprendimą civilinėje byloje.

Tiesa, Apygardos teismo nutartį „Corpmanagement“ dar gali apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Daugiau kaip 2 mln. Lt verslininkai savivaldybei skolingi už Subačiaus gatvėje esančios ligoninės pastatus. Gruodžio mėnesį juos privatizavusi bendrovė laiku neatsiskaitė su savivaldybe.

„Corpmanagement" savivaldybei turėjo sumokėti 55 mln. Lt, tačiau pinigus sumokėjo vėliau, todėl susidarė milijoninė skola. Siekdama išvengti delspinigių mokėjimo, bendrovė kreipėsi į miesto savivaldybės Privatizavimo komisiją ir paprašė juos nurašyti.

Verslininkai tikino, kad nupirkti pastatai yra Vilniaus misionierių vienuolyno ansamblio dalis, todėl Lietuvos bankai nesiryžo finansuoti objekto privatizavimo. Lėšų pavyko gauti tik iš užsienio bankų, tačiau derybos su jais ir užtrukusios.

Siūlė kyšį

Kad verslininkams būtų priimtas palankus sprendimas, tarybos narys Gintaras Kazakas per konservatorių Vidą Urbonavičių prašė paveikti komisijos narę Birutę Galinienę. Už tai G. Kazakas konservatoriui siūlė 10 tūkst. litų kyšį.

Dėl to G. Kazakui Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra yra pareiškę įtarimus.

Nors komisija pritarė, kad „Corpmanagement" būtų atleista nuo delspinigių mokėjimo, tam prieštaravo Vilniaus miesto taryba. Į viešumą iškilus korupcijos skandalui, savivaldybė kreipėsi į teismą ir paprašė priteisti skolą iš verslininkų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.