aA
Atšaukiamas pirmadienį planuotas Lietuvos užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno darbo vizitas į Maskvą. Kaip pranašė užsienio reikalų ministerija, vizitas neįvyks dėl ministro ligos. Maskvoje P. Vaitiekūnas ketino susitikti su savo kolega - Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir transporto ministru Igoriu Levitinu.
Petras Vaitiekūnas
Petras Vaitiekūnas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Ministrų susitikimuose tikėtasi aptarti sienos demarkacijos reikalus, tilto per Nemuną ties Tilže statybą, lietuvių verslininko Stanislovo Juciaus dingimą Kaliningrade, taip pat jau rutininiu tapusį naftotiekio "Družba" klausimą, "Vnešekonombanko" skolas.

Pastaruoju metu dėl savo originalaus požiūrio ir kalbų apie Rusijos sovietinės žalos atlyginimą ministras P.Vaitiekūnas sulaukė nemažai pylos. Jo veikla, tiksliau neveiklumu, derantis su Rusija dėl kompensacijos už okupacinę žalą labiausiai nepatenkinti konservatoriai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.