aA
Į Jungtines Valstijas vizito atvykęs dvasinis Tibeto lyderis Dalai Lama jau spėjo keletą kartų viešai pasisakyti: jis paragino amerikiečius būti kantresnius ir pasisakė prieš Pekino vasaros olimpinių žaidynių boikotą.
Dalai Lama
Dalai Lama
© Reuters/Scanpix
Jis taip pat paragino atsisakyti branduolinio ginklo ir užmegzti visuotinį politinį dialogą.

Nors dar prieš išvykimą į Jungtines Valstijas Dalai Lama oficialiai paneigė įtarimus apie politinį jo vizito pobūdį, saugumo priemonės, kurių buvo imtasi jo vizito Sietle metu, rodo priešingai.

Pasiklausyti Dalai Lamos į Sietlo stadioną susirinko daugiau nei 50 tūkst. žmonių. Dalailama paragino pasaulį atsisakyti branduolinio ginklo, pareikšdamas, kad XXI amžius turi būti "dialogo amžiumi".

Vėliau kalbėdamas televizijos NBC eteryje Dalai Lama, atsakydamas į klausimą, ar jis nori visuotinio Pekino olimpiados boikoto, sakė: "Ne". Į žurnalisto klausimą, ar jis norėtų, kad Jungtinių Valstijų prezidentas ir kitų šalių lyderiai ignoruotų žaidynių atidarymo ceremoniją, Dalai Lama atsakė, kad "tai turi spręsti jie".

"Svarbu leisti suprasti, kad čia svarbu ne tik Tibetas. Kinijoje apskritai negerbiamos žmogaus teisės", - pareiškė Dalai Lama.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.