aA
Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) švietimo ir mokslo ministro kėdėje nenori matyti socialdemokratų atstovių Marijos Aušrinės Pavilionienės ir Irenos Šiaulienės. Taip LŠDPS lyderis Aleksas Bružas pareiškė Nacionalinio mokytojų kongreso metu. LŠDPS primena, kad I. Šiaulienė susitikime su profsąjungiečiais pasiūliusi važiuoti į užsienį tiems mokytojams, kuriems nepatinka Lietuvoje.
Irena Šiaulienė
Irena Šiaulienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Tačiau ir A.M.Pavilionienės kandidatūra mokytojams esą nesanti patraukli.

„Jeigu nuo pirmųjų dienų ji vienur sako taip, kitur kitaip sako, tai yra, prisitaiko prie situacijos, toks žmogus, kuris net administratoriumi nėra buvęs ir kuris važiavo ant savo vyrio pečių visą gyvenimą, vadovauti ministerijai negali“, - apie M. A. Pavilionienę kalbėjo A. Bružas.

M. A. Pavilionienę kaip galimą kandidatę į ministres buvo įvardijęs premjeras Gediminas Kirkilas.

Žiniasklaidos duomenimis, socialdemokratai į ministrus siūlys frakcijos seniūnę I. Šiaulienę. Tačiau Seimo pirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas to šeštadienį žurnalistams nepatvirtino.

Geresnis variantas, pasak A. Bružo, būtų socialliberalas Algirdas Monkevičius, o geriausiai į šį postą tiktų socialliberalas Valerijus Simulikas ar liberalcentristas Rimantas Remeika.

DELFI primena, kad švietimo ir mokslo ministro postas liko laisvas šią savaitę apie atsistatydinimą pareiškus Romai Žakaitienei. Prezidentas Valdas Adamkus jai pavedė pareigas eiti laikinai. G. Kirkilas žada kandidatą į Švietimo ir mokslo ministro postą surasti per savaitę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.