aA
Šeštadienį bandoma atpažinti netoli Moldavijos sostinės Kišiniovo aerouosto sudužusio lėktuvo „An-32“ keleivių kūnai, praneša „Ria Novosti“. Iš viso lėktuvu „An-32“ turėjo skristi aštuoni žmonės – keturi Moldavijos ir keturi Ukrainos piliečiai.
Dangus, lėktuvo juostos, skrydis
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Kaip teigė laikinai Moldavijos civilinės aviacijos administracijos vadovo pareigas einantis Jurijus Zidu, savaitės pradžioje Sudane registruotas krovininis lėktuvas “An-32” atliko bandomąjį skrydį, kurio metu nebuvo pastebėta jokių nesklandumų.

Penktadienį 22:15 vietos laiku lėktuvas sudužo netoli Kišiniovo aerouosto ir užsidegė.

Sudužęs lėktuvas skrido iš Moldavijos į Sudaną ir turėjo nusileisti Turkijoje. Pasak J. Zidu, penktadienį 22:02 vietos laiku lėktuvas pakilo iš Kišiniovo aerouosto.

Netrukus po pakilimo dispečeriai pranešė orlaivio vadui Valentinui Burdilui, kad dispečeriai nebemato jo pilotuojamo lėktuvo, todėl vadas nusprendė grįžti atgal į Kišiniovo aerouostą.

Moldavijos aviacijos specialistai tikisi, kad nelaimės vietoje rastos “juodosios dėžės” padės išsiaiškinti katastrofos priežastis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.