aA
Panevėžio apygardos teismo teisėjai baigė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl keturiasdešimt septynerių metų panevėžiečio Povilo Stogio mirties. Į teisiamųjų suolą sėdęs Vasario 16-osios g. gyvenantis panevėžietis Donatas Čiokštinas pripažintas kaltu – aštuoniolikmetis žmogžudys laisvės neteko aštuoneriems metams.
Bylą nagrinėjusi teisėjų kolegija nusprendė, jog nužudytojo artimiesiems budeliu tapęs D.Čiokštinas turi atlyginti 60 tūkstančių litų už padarytą moralinę žalą bei gydymo ir laidojimo išlaidas.

Drauge kruvinuose įvykiuose dalyvavęs chuliganizmu bei viešosios tvarkos pažeidimu kaltintas šešiolikmetis panevėžietis D.L. atsipirko pusantrų metų laisvės apribojimu.

„Sekundė“ rašė, kad kruvinas incidentas įvyko 2007 m. liepos 27 d. vakarą apie 20.20 val. Tuomet abu buvę nepilnamečiai P.Stogį užpuolė Stoties g. 14 esančio nukentėjusiojo namo kieme. Sudaužytas ir suspardytas vyriškis išgyveno savaitę – Panevėžio apskrities ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje dėl galvos smegenų traumos ir kirstinių žaizdų galvoje gydytas panevėžietis mirė rugpjūčio 2 d. vakarą.

Anksčiau už vagystę ir chuliganizmą teistas dėl P.Stogio mirties kaltę pripažinęs D.Čiokštinas teisme tikino nužudyti nenorėjęs. Nuteistasis pasakojo, kad nelaimės dieną su draugais prie Šiaulių g. esančio namo girtavęs. Apsvaigęs jaunuolis prisiminė, kad jį buvo sumušę Stoties g. esančiame name gyvenę romai, todėl su kompanionais patraukė jiems keršyti.

Agresyviai nusiteikę D.Čiokštinas ir D.L. namo kieme užtiko malkas kapojusį P.Stogį. Vyriškiui patikinus, kad name romai nebegyvena, jaunuoliai jo žodžiais nepatikėjo. Tuomet aštuoniolikmetis nuteistasis išdaužė langą. Iš kiemo nepažįstamo vyro išvaryti vaikinai atgal sugrįžo dar kartą. D.Čiokštinas tvirtino tuomet su P.Stogiu konfliktavęs, todėl trenkęs jam kumščiu kelis kartus į veidą. Kai mušamas vyras pargriuvo, jaunuolis savo auką spardė kojomis.

„Tada paėmiau šalia buvusį kirvį ir juo trenkiau į pakaušį. Tuo metu nesupratau, kad smūgis gali būti mirtinas. Blaivus niekada taip nebūčiau daręs“, – teisėjams pasakojo daugelį įvykio aplinkybių neprisiminęs D.Čiokštinas.

Nuteistojo nepilnametis sėbras pripažino P.Stogiui taip pat kelis kartus trenkęs. Tačiau kuomet D.L. išvydo draugą švaistantis kirviu, iš įvykio vietos paspruko.

Pirmą kartą gyvenime matytą panevėžietį sužaloję vaikinai dėl įvykio apgailestavo ir mirusiojo artimųjų atsiprašė.

„Sekundė“