aA
Kinijos pareigūnai teigia atskleidę nusikalstamą grupuotę, planavusią pagrobti sportininkus per Pekino olimpines žaidynes, skelbia SKYNEWS. Viešojo saugumo ministerijos atstovas Wu Hepingas pasakė, kad grupuotė buvo įsikūrusi neramiame vakariniame Kinijos Xinjiang regione.
Kinija
© AFP/Scanpix
Jis pasakė, kad ši grupuotė buvo viena iš dviejų, kurias atskleidė Kinijos pareigūnai.

Wu Hepingas pasakė, kad kovo 26–balandžio 6 d. buvo suimti 35 asmenys, įtariami planavę sąmokslą pagrobti sportininkus, užsienio žurnalistus ir kitus žaidynių svečius. „Ši teroristų gauja tikėjosi pakenkti Pekino olimpinėms žaidynėms tarptautiniu mastu,“ – pasakė jis.

Anot oficialių šaltinių Kinijoje, uigurų tautybės kovotojai nori įkurti nepriklausomą Rytų Turkestaną Kinijos Xinjiang regione.

„Praėjusių metų pabaigoje Rytų Turkestano užsienio teroristų grupuotė išleido įsakymą, kuriuo buvo reikalaujama, kad jos nariai įžengtų į šalį ir būtų pasirengę pradėti teroristines atakas per Pekino olimpines žaidynes, – pasakė Wu Hepingas. – Tuo pat metu buvo reikalaujama stebėti užsieniečius apgyvendinančius viešbučius, vyriausybės pastatus ir karines bazes.“

Jis taip pat pasakė, kad grupė paprašė savo narių atlikti būsimos operacijos bandomąjį patikrinimą, naudojant užnuodytą mėsą, nuodingas dujas ir nuotolinio valdymo sprogstamuosius užtaisus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.