aA
Trečiadienio vakarą posėdžiavęs valdančiųjų socialdemokratų prezidiumas ir parlamentarai, DELFI žiniomis, preliminariai apsisprendė, kad švietimo ir mokslo ministro postas turi likti jų partijai. Socdemai yra prieš tai, kad šis postas būtų patikėtas koalicijos partnerei Naujajai sąjungai.
Marija Aušrinė Pavilionienė
Aušrinė Marija Pavilionienė
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Dėl konkrečios kandidatūros Socialdemokratų partijos vadovybė kol kas neapsisprendė. Prezidiumo posėdyje, šaltinių teigimu, buvo minimos švietimo ir mokslo viceministrės Virginijos Būdienės, Kauno rajono mero Valerijaus Makūno, premjero patarėjos Giedrės Purvaneckienės pavardės.

Pats socdemų lyderis premjeras Gediminas Kirkilas teigė esąs už tai, kad į šį postą pirmiausia turėtų pretenduoti moteris ir paminėjo Marijos Aušrinės Pavilionienės pavardę. Ji prieš kurį laiką iš frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ perėjo į socialdemokratų gretas.

Kai kurie kalbėjusieji posėdyje, pavyzdžiui, Bronius Bradauskas ir Rimantas Vaitkus, aiškino, jog jei postas būtų atiduodamas koalicijos partneriams, geriausias pasirinkimas būtų liberalcentristo, Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto vadovo Rimanto Remeikos kandidatūra.

Dauguma kalbėjusiųjų, DELFI žiniomis, pasisakė prieš posto patikėjimą socialliberalams. Kaip galimas kandidatas minėtas buvęs eksministras Algirdas Monkevičius esą sulaukė ypač daug neigiamų vertinimų.

Ketvirtadienį dėl švietimo ir mokslo ministro posto žada tartis visų valdančiųjų koalicijos partijų lyderiai, vėliau socdemai rinksis į dar vieną prezidiumo posėdį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.