aA
Su 2001-aisiais nušautu Lietuvos boksininkų federacijos vadovu Remigijumi Daškevičiumi („Daške") artimai bendravęs ir dešiniąja ranka laikytas, tačiau visada šešėlyje likęs Kauno rajono gyventojas 38 metų Artūras Račkelis įtariamas galimai organizavęs prieštaringai vertinamo Marijampolės verslininko Žydrūno Buzo pagrobimą.
Artūras Račkelis
Artūras Račkelis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Įtariama, kad jis su kol kas nenustatytais asmenimis iš įkaitu laikomo verslininko artimųjų reikalavo 3,2 mln. eurų (daugiau kaip 11 mln. litų).

Domeikavoje gyvenantį A.Račkelį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas trečiadienį leido suimti maksimaliam laikotarpiui - trims mėnesiams, kiek ir prašė Generalinė prokuratūra.

Į teismą atvestas „Daškės" bičiulis neigė jam prokurorų pareikštus įtarimus dėl svetimo turto užvaldymo dideliu mastu, įkaito pagrobimo iš pirties Marijampolės rajone bei turto prievartavimo.

DELFI žiniomis, namuose netikėtai užkluptas A. Račkelis pareigūnams nesipriešino, todėl Policijos departamento kriminalistams į pagalbą neteko pasitelkti greitojo reagavimo rinktinės „Aras" pareigūnų. Įtariamasis neigia savo kaltę ir tvirtina, jog nėra susijęs su Ž. Buzo pagrobimu.

Ikiteisminio tyrimo teisėjo jis prašė nepatenkinti Generalinės prokuratūros prašymo ir paleisti į laisvę. Jis tikino, kad pareigūnams galįs padėti, jeigu bus paleistas į laisvę.

Artūras Račkelis
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

DELFI žiniomis, A. Račkelis įtariamas galimai organizavęs verslininko pagrobimą. Manoma, kad įtariamasis ir jo bendrai galėjo bandyti pasprukti iš Lietuvos iš karto po to, kai Marijampolės verslininkas išsilaisvino iš įkalinto sodo namelio.

Buvusio „daškinio" bendrų pareigūnams kol kas nepavyko rasti, nors jie buvo sulaikę dar keletą įtariamųjų. Tiesa, dėl jų suėmimo į teismą prokurorai kol kas nėra kreipęsi.

DELFI primena, kad verslininkas tris savaites buvo laikomas užrištomis akimis. Pro raiščio kraštą išvydęs, kad liko vienas, marijampolietis paspruko. Jį apžiūrėję ekspertai sužalojimų neaptiko. Ž. Buzas pervežtas iš klinikų į saugesnę vietą.

Nusikaltėliai pinigų reikalavo iš Ž. Buzo žmonos, kurią ir jos vaikus iš karto po pagrobimo ėmė saugoti pareigūnai ir privatūs apsaugininkai. Pagrobėjai iš pradžių reikalavo kur kas didesnės pinigų sumos, tačiau galop nusileido iki 3,2 mln. litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.