aA
Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorės Anaidos Piltojan baudžiamuoju įsakymu baigtą bylą, dvylikai cigarečių kontrabanda įtariamų asmenų skyrė didžiules pinigines baudas.
Teisingumas, teismas, byla
Teisingumas, teismas, byla
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Pasak pareiškimą dėl bylos užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu surašiusios prokurorės, visiems dvylikai asmenų, daugelis iš kurių – Tauragės miesto bei Pagėgių savivaldybės gyventojai, buvo pareikšti įtarimai dėl to, kad dalyvaudami organizuotoje grupėje, jie per Lietuvos Respublikos sieną gabeno privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, ir jų nepateikė muitinės kontrolei, t.y., padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamajame kodekse.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos teritorinės muitinės Kriminalinės tarnybos pareigūnai nustatė, kad įtariamieji, siekdami užsiimti neteisėta veikla – cigarečių kontrabanda – susipažino su keliais Rusijos federacijos (Kaliningrado srities) gyventojais, vienas iš kurių byloje irgi patrauktas įtariamuoju, ir 2007 metų balandžio 27 d. naktį per Nemuną guminėmis valtimis iš Kaliningrado srities pergabeno 36 tūkst. pakelių „SAINT GEORGE LIGHTS“ ir 16,5 tūkst. pakelių „PRIMA NEVO TABAK“ cigarečių, kurių bendra vertė – beveik 130 tūkstančių litų.

Visi nusikalstamos grupės nariai buvo kruopščiai pasidaliję užduotis: vieni stebėjo sienos perėją, kad iš anksto įspėtų kitus narius, jei pasirodytų teisėsaugos pareigūnai, kiti surado slėptuves, treti krovė į automobilius jų bendrų atplukdytas cigaretes ir vežė jas į saugojimo vietas ir pan.

Teismas patenkino prokurorės pareiškime išdėstytą prašymą bausti įtariamuosius, kaip numato įstatymas, piniginėmis baudomis ir skyrė jiems tūkstantines – nuo 9 iki 26 tūkstančių litų – baudas.

Tarp nuteistųjų – ir vienos bendrovės direktorius, ir Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos specialistas, ir paprastais darbininkais dirbantys bei niekur nedirbantys, už analogiškas nusikalstamas veikas jau teisti asmenys.

Teismo priimtame baudžiamajame įsakyme teigiama, kad jei nuteistieji per 2 mėnesius nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos nesumokės baudų į biudžetą, jos bus priverstinai išieškotos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.