aA
Seimo narė Laima Mogenienė siūlo Seime įkurti su smurtu, rasizmu ir ksenofobija susijusių problemų analizės darbo grupę. Grupė imtųsi aptarti teisines spragas, kurios trukdo kovoti su smurto ar rasizmo apraiškomis Lietuvoje, ir dėtų pastangas, kad reikiami teisės aktai kuo greičiau būtų priimti.
Laima Mogenienė
Laima Mogenienė
© DELFI
„Vienas tokių - šiuo metu Seimo komitetuose svarstomi Baudžiamojo kodekso straipsnių pakeitimai", - sako Žmogaus teisių komiteto narė L. Mogenienė.

Pateikti tokį siūlymą ją paskatino Seimo Žmogaus teisių komitete vykusi diskusija. Komitetas, išklausęs ikiteisminio tyrimo institucijų pareigūnų ir žmogaus teisių ekspertų nuomones dėl tautinės ir rasinės nesantaikos kurstymo apraiškų Lietuvoje, atkreipė dėmesį, kad, nepaisant daugelio pastangų tokiems incidentams užkirsti kelią, marginalių, neapykantą kurstančių aktyvistų skaičius vis auga, jų veikla darosi agresyvesnė. Pasak parlamentarės, pasitarimo metu pripažinta visapusiška smurto problemos sprendimo būtinybė.

Pasiryžimą dalyvauti siūlomos įsteigti grupės veikloje išreiškė ir pasitarime dalyvavę vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai. „Daugelis jų jau vykdo atskiras antidiskriminacines, pilietiškumo ugdymo, jaunimo užimtumo skatinimo programas. Tačiau būtina sukurti vientisą, visus projektus apimančią, programą, kuri ne tik įvardintų prioritetus, bet ir numatytų institucijų atsakomybę, veiklos sritis, taip pat nevyriausybinių organizacijų indėlį į problemų sprendimą", - teigia L. Mogenienė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.