aA
Vokietijos transporto ministro Wolfgango Tiefensee karjera pakibo ant plauko. Prokurorai tiria, ar jis, būdamas Leipcigo meru, už kyšius padėjo susikrauti kapitalą kai kuriems žmonėms.
Stadionas Leipcige
Stadionas Leipcige
© Reuters/Scanpix
Palankios aplinkybės investuoti ir gauti pelno Leipcige susidarė prieš 2002 m. Būtent tada miestas, kurį tuo metu valdė dabartinis šalies transporto ministras, buvo pasiūlytas kaip 2012 m. olimpinių žaidynių vieta. Per gana trumpą laiką žmonėms pavyko iš to pasipelnyti.

Įžvalgieji pelno gavo ir tada, kai buvo paskelbta, jog Olimpinis komitetas vis dėlto nepasirinko šio miesto žaidynėms. Šio metu Drezdeno prokurorai tiria, ar W.Tiefensee, būdamas Leipcigo meru, iš tikrųjų netiesiogiai padėjo verslininkams susikrauti turtus.

Transporto ministerijai vadovaujančio politiko atstovas spaudai įtarimus neigia.

„Tai jokio pagrindo neturintys įtarimai“, – sakė Raineris Lingenthalas. Jo nuomone, byla turi būti kuo skubiau ištirta ir įtarimai paneigti, kad nenukentėtų ministro reputacija.

Prokurorai įtaria, kad W.Tie-fensee miesto administracijoje nebuvusių partijų atstovams padėjo pelningai įsigyti mieste esančių įmonių akcijų. Tyrėjai mano, kad už tai ministras galėjo gauti kyšių.