aA
Rusijos generalinė prokuratūra iki Danijos nurodyto laiko perdavė visą vienam iš Čečėnijos sukilėlių lyderių Achmedui Zakajevui išduoti būtiną medžiagą. "Rusija įvykdė visus Danijos teisėsaugos reikalavimus, atsižvelgdama į Danijos įstatymų specifiką", - pareiškė sekmadienį oficialus Generalinės prokuratūros atstovas Leonidas Trošinas.
"Mūsų nuomone, pristatytų dokumentų pakanka, kad būtų priimtas sprendimas išduoti kaltinamąjį Zakajevą", - pridūrė jis.

Terminas, iki kurio Rusijos prokuratūra privalėjo išsiųsti į Daniją su A.Zakajevo byla susijusią medžiagą, baigėsi šeštadienį, lapkričio 30-ąją.

Rusija savo reikalavimą išduoti A.Zakajevą grindžia kaltinimais teroristine veikla. Pats A.Zakajevas reikalauja viešų teismo posėdžių.

"Visi kaltinimai, kuriuos prieš mane pateikė Rusijos valdžia, yra ne tik išgalvoti - juos daugiausia skelbia Rusijos žiniasklaida, o aš neturiu galimybės juos paneigti ar pakomentuoti", - sakė jis žurnalistams.

43 metų A.Zakajevas buvo suimtas spalio 30 dieną, per pasaulio čečėnų konferenciją Kopenhagoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.